2024 a small cap éve lesz? [Előadás]

Kategória: 

Előadásunkban a small-cap részvényekkel kapcsolatos jelenségeket beszéljük meg. Szó lesz a size-prémiumról, azokról az esetekről, amikor a small-cap részvények felülteljesítik a nagy kapitalizációjú papírokat. Beszélünk a jelenlegi szakértői, elemzői várakozásokról, melyek szerint a következő időszakban a small-cap részvények felülteljesíthetnek.  Témáink:

  • Melyek a small cap részvények?
  • A small cap részvények felülteljesítése
  • Mikor teljesítenek felül?
  • Size-tényező, size-prémium

Hallgatói kérdés:
"Feldobok egy témát, hátha másokat is érdekelne. Egyre többször jön szembe vele, hogy a Blue Chip részvények túlvettek, túlértékeltek. SP500 nagyot kövekedett, míg ehhez képest Small Cap le van maradva valamennyivel. Ha a nagyobb amerikai vállalatok PE rátáját megnézem, tényleg magasak. A TOP10 ijesztően elhúzott kapitalizációban, tőzsdeindex növekedésénél nagy részét ezek a vállalatok teszik ki. Hihetetlen, hogy az Apple hányszorosa a magyar GDPI-nek. Ez jelentheti azt, hogy a mostani beszállókat, amiket részvénypiacra szánnánk, érdemes lehet jobban megosztani az alacsonyabb kapitalizációjú részvények felé (Small Cap ETF)? Van bármiféle rendelkezésre álló kutatásod erről? Vagy nincs értelme ezzel foglalkozni? Köszönöm, Gergő"

 
 

Ha kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban, hozzá szeretnél szólni a témához, csatlakozz facebook csoportunkhoz ide kattintva!

Tanfolyamaink:

Új tartalmak